Jdi na obsah Jdi na menu

ČIPOVÁNÍ

CO JE REGISTR?

Protože jsme při hledání zvířátek zjistili, že registrů v ČR je už cca 5 a nejsou spolu vzájeměn propojené, a téměř každý z nich je zpoplatněný částkou kolem 200,- kč, je nám jasné, že ne každý je schopen registrovat svého miláčka na všechny registry v ČR a kor pokud jich má více.. To se pak registrace šplhá do vyšších částek.. Ano, když by potom při ztrátě pomohla registrace najít ztraceného miláčka, jistě to není částka vysoká.. Nicméně je nám známo, že mnoho lidí toto odradí. A proto jsme se rozhodli vytvořit nový registr, pouze pro FRETKY, který bude pro všechny majitele i fretečky zdarma. Nebude tak rozsáhlý a nebude nabízet jiné služby, jako jiné registry, ale bude náš - fretčí :-) 

A tak kdož byste chtěl na náš registr zařadit svého miláčka, napište či využijte formulář zde. 

Na webu budou  viditelné čísla čipů a jméno fretky či freťáka. Veškeré další údaje, věk a údaje o majiteli budou k dispozici na vyžádání se souhlasem majitele. 

Věříme, že toto pomůže ke snadnější a levnější registraci freteček :-)

A trocha legislativy:

Označení mikročipem v celosvětově rozšířeném systému ISO 11784 a 11785 vyžaduje legislativa Evropské unie a České republiky včetně  některých obecních vyhlášek, a jsou všeobecně doporučovány, jako jediný spolehlivý prostředek při identifikaci fretky. 

Označení zvířete mikročipem je navíc podmínkou pro vystavení pasu zvířete pro cesty do zahraničí. Mikročip se dává většinou na levou stranu krku zvířete a při jeho aplikaci nejsou potřeba žádné speciální podmínky. V této záležitosti kontaktujte svého veterináře. 

Odesláním přihlášky vaší fretky do naší databáze souhlasíte se zveřejněním uvedených údajů, tj. číslo čipu a jméno fretky zde na webu a dále s poskytování dalších údajů třetí osobě v rámci ztráty či nálezu fretky. 

Vězte, že pokud u vašeho veterináře pouze necháte fretku očipovat, čip  sám o sobě je prakticky bezcenný. A takových zvířata se bohužel najde v ČR více než dost.. a není možné dohledat majitele. Smysl čipování dodává právě registrace. 

 

Příspěvky

Podmínky registrace

 
11. 1. 2020 | | Rubrika: ČIPOVÁNÍ | Komentářů: 0

Čipování - ano-ne?

 
10. 1. 2020 | | Rubrika: ČIPOVÁNÍ | Komentářů: 0

REGISTROVANÉ FRETKY

 
10. 1. 2020 | | Rubrika: ČIPOVÁNÍ | Komentářů: 0